Зміст статті
Чи потрібний блендер на кухні — питання риторичне, але не останнє для тих, хто його недооцінює. Розберемося, які бувають і як знайти свій – ідеальний.

Блендер в умілих руках прискорює готування і робить свою роботу на відмінно. З його допомогою легко подрібнювати, збивати та перемелювати продукти. Моделі з розширеним функціоналом буквально творять чудеса, починаючи від мусів, емульсій та кремів. Потрібно лише правильно вибрати блендер за характеристиками.
Розрізняють три основні різновиди: занурювальний, стаціонарний та персональний — зменшена копія стаціонарного. Різниця між ними у функціях, габаритах, кількості аксесуарів та у загальному принципі роботи.
Господиням на замітку: Шнекова соковичавниця: рейтинг 5 моделей, які заслуговують на овації
У комплектації такого корпуса із моторчиком, пластикова чаша та кришка. Достатньо помістити продукти всередину та вибрати необхідний режим. Базово пропонується 3-5 швидкостей, а в пристроях дорожче передбачене поступове регулювання до потрібної позначки.

Враховуйте, що конструкція немаленька. Потрібне місце на поличці, щоб зберігати цей девайс.
Він же ручний, він же блендер-паличка. Таким змішують їжу в мисці, склянці чи іншій місткості. Часто моделі поставляються з чашами та додатковими насадками, як у міксера чи кухонного комбайна.

При використанні занурювальних моделей необхідно розрахувати допустиму кількість їжі. Занадто великий обсяг таким якісно перемолоти не вийде. І все ж таки з його допомогою простіше збивати пюре і крем.
Пізнавальна стаття: Як вибрати тостер: 8 важливих критеріїв для тих, хто в пошуку
| Тип | «Плюс» | «Мінус» |
| Занурювальний | невеликі розміри — одним рухом відокремлюється на ручку та окремі насадки просте зберігання завдяки конструкції вимагає мінімум простору доступна вартість внаслідок спрощеної конструкції | підходить не для всіх продуктів |
| Стаціонарний | краще справляється з подрібненням твердих продуктів універсальний, підходить для більшої кількості рецептів | коштує дорожче більш громіздкий видає більше шуму |
Тип блендера — перше, з чим належить визначитися. Потім варто придивитися до окремих параметрів, адже вони визначають функціональність, якість та термін роботи.
На кухню в першу чергу: Як вибрати чайник для плити: 7 важливих нюансів, які не можна не врахувати
Електроприлади середнього класу найчастіше оснащуються потужністю 300-600 Вт. У параметрах моделей, що продуктивніше фігурують цифри до 1300 Вт.
Для першого власного блендера краще брати модель середньої потужності. Так буде простіше протестувати функціонал пристрою та випробувати більше різних рецептів.
У найпростіших блендерів швидкості запрограмовані виробником. Достатньо натиснути кнопку і темп обертання ножів буде поступово підвищуватися або знижуватися. Нерідко на панелі керування можна побачити режим турбо. При включенні цієї кнопки блендер починає обертатися на повну потужність, але зупиняється через короткий час.
Моделі з окремим коліщатком для регулювання швидкості, безперечно, зручніше. Тут можна виставити потрібні параметри з кроком до десяти поділів. Така можливість найчастіше зустрічається у стаціонарних блендерів.

Деякі виробники пропонують встановити швидкість, відштовхуючись від конкретних продуктів. Для цього навколо коліщатка або на окремих кнопках розміщені картинки з їжею, як у Tefal BL91HD31.
Читайте: Рейтинг мікрохвильовок у 4 категоріях: 12 моделей, які гідні стояти на кухні
Найчастіше зустрічаються ножі з двома, трьома та чотирма вістрями. До того ж кількість лопатей впливає на якість подрібнення. Для найпростіших рецептів, простого перемішування рідин цілком вистачає двох кінцевого ножа. Але з твердими продуктами такий ніж не впорається.
Оптимальний варіант — 3 і більше лопатей. Тоді пристрій безпроблемно подрібнить більшість твердої їжі.
До відома: Як вибрати холодильник — 15 найцінніших рекомендацій
Чаша та основа пристрою зустрічаються в комбінації різних матеріалів.
Для чаші це:
Корпус найчастіше з трьох складових:

Оптимальний варіант — взяти блендер зі скляною чашею та металевою основою. Наприклад, Panasonic MX-MG5451WTQ.
Більшість блендерів не менше 1 літра. Це найзручніший варіант для супу, тіста, кремів. Якщо потрібен інший варіант, трапляються моделі з об’ємом меншої чаші — 0,6, і 0,8 літра. Найкомпактніші варіанти до 500 мл ідеальні для смузі, коктейлів, супів для однієї людини.
Стаціонарні блендери поставляються із набором різних ножів. Серед додаткових аксесуарів можна зустріти маленькі чаші для зберігання чи транспортування рідини. Інших насадок зазвичай не передбачено.

У занурювальних та мультифункціональних пристроїв комплектація цікавіша. Найчастіше в наборі, крім подрібнювача, є вінчик, насадка для пюре або окрема насадка, як у міксера.
Часто ми купуємо блендер не просто так, а для окремих страв. Якщо є конкретний задум щодо того, як використовувати пристрій, дивіться на конкретні характеристики.
Любителям смузі та коктейлів підійдуть стаціонарні та занурювальні моделі. Сюди ж можна віднести фруктові та овочеві пюре. Кінцевий вибір варто робити, відштовхуючись від інгредієнтів, які планується змішувати. Наприклад, для змішування м’яких фруктів та ягід вистачить занурювальної моделі. Якщо потрібно подрібнити лід, на допомогу прийде стаціонарний блендер.

Щодо потужності. Оптимальний варіант — не менше 500 Вт. Так, блендери з потужністю 300 Вт теж впораються із запитом, але це займе більше часу. Межа змішування теж буде нижчою, можливо, в смузі залишаться великі шматочки фруктів.
Для приготування пюре малюкам потрібний стаціонарний блендер. Щоб перемелювати їжу ретельніше та швидше, оптимальна потужність у межах 500-900 Вт. Краще, якщо пристрій здатний працювати на кількох швидкостях. Тоді можна коригувати приготування в залежності від інгредієнтів. Чаші на 500 мл цілком достатньо, щоб перетерти обід дитині.
Подрібнювати м’ясо в блендері не так складно, якщо вибрати пристрій із гарною продуктивністю. Мінімально необхідна потужність — від 600-750 В і вище. Якщо не хочеться возитися з прожилками перед подрібненням, тоді на допомогу блендер від 900 Вт. Такому електроприладу підвладне будь-яке м’ясо, навіть підморожене. Інші характеристики можна вивчати за потреби.

Як виявилося, підібрати блендер не так вже й складно. Відштовхуючись від порад у нашому огляді, зможете знайти свого надійного помічника і щоразу готувати із задоволенням.
Вам сподобалася стаття?
Топ - 10 новин
Останні новини

Кращі сковороди Tefal — ТОП 7 рішень, порівняння серій та покриттів
Кажуть, щастя не купиш... але можна купити сковороду, і вечеря вийде набагато щасливішою.

Компоненти всередині персонального комп’ютера — 8 основних компонентів
Офісний та ігровий ПК різняться по силі, але всередині вони напрочуд схожі.

ТОП програм для очищення комп’ютера — 10 найкращих утиліт
CCleaner вже не єдиний фаворит. Дізнайтесь, які утиліти сьогодні найкраще очищають ваш ПК — ТОП 10 альтернатив.

Як провести тест персонального комп’ютера утилітами — 11 програм для діагностики
Програми для тестування розкривають, на що здатний ПК і дозволяють порівняти його з іншими збірками.

Що таке архітектура ПК — 4 принципи Неймана
Коли знаєш свій ПК зсередини, несправність вже не катастрофа, а привід апгрейда.

Які програми для комп’ютера повинні бути на будь-якому ПК — 5 різновидів софта
Комп'ютер без софта як авто без палива. Дізнайтеся, які програми запускають його на повну силу.

Як вибрати сковороду для яєчні — 4 параметри, щоб яйця не пригорали та не прилипали
Коли яєчня не відходить від сковороди, настрій падає швидше, ніж остигає кава. Розбираємося з цим без лайки.

Чи можна дарувати смартгодинник: 3 критерії, щоб подарунок сподобався
Щоб подарунок рахував кроки, а не секунди до обміну.

ТОП 10 блендерів для смузі — швидкі, потужні та зручні моделі у 2025 році
Хороший блендер — і банан з льодом самі просяться у смузі.

Альтернативи фенам Dyson — 5 моделей, які варто розглянути у 2025 році
Коли важливий результат, але не хочеться переплачувати за бренд.
Немає коментарів