Зміст статті
Простота чи швидкість: м’ясорубка ручна чи електрична? — ось у чому питання! Розберемося, чим вони відрізняються та чим схожі.
Користуючись ручною м’ясорубкою, простіше контролювати консистенцію фаршу, хоча доводиться докладати зусиль, щоб перекрутити м’ясо. Іноді це досить довго. Іноді клопітно: якщо шматки жилаві, вони забивають вал, ножі та сітку.
В електром’ясорубки вал приводиться в дію внаслідок електродвигуна. У зв’язку з цим перекручування м’яса помітно прискорюється за мінімально докладених зусиль. Пластини з нержавіючої сталі витримують навантаження. Гострі ножі швидко подрібнюють величезні обсяги м’яса. Часто в комплекті до пристрою додаються різні насадки, які допомагають готувати різноманітні м’ясні та овочеві страви. У ручних моделях їх немає.
Ці лише візуальні відмінності. Ключові аспекти зовсім в іншому, тому є сенс зіставити девайси за низкою критеріїв.
Варто знати: Як вибрати чайник для плити: 7 важливих нюансів, які не можна не врахувати
За параметром визначають, скільки м’яса здатна перекрутити м’ясорубка за певний проміжок часу. У цьому плані механічний прилад менш продуктивний — не більше 20 кг/годину.
Щоб подрібнити більше м’яса, знадобиться електром’ясорубка. Що більша її потужність, то швидше вона справляється з роботою за певний проміжок часу.
Показники продуктивності електром’ясорубки:
Потужні м’ясорубки швидко перемелюють тверде та жилясте м’ясо, хрящі. На виході виходить гладкий та однорідний фарш.
Перш ніж зайнятися м’ясом, механічну м’ясорубку потрібно надійно зафіксувати на стільниці, щоб не крутилася. Потім прокручувати ручку та одночасно наповнювати горловину шматками. Іноді це важко. Навіть у тренованої людини рука втомлюється від постійного обертання ручки. Коли м’ясо жирне, його молоти ще складніше. Потрібно докладати більше зусиль.
Щодо електром’ясорубки, для роботи достатньо увімкнути прилад до електромережі та натиснути кнопку на корпусі. Залишається лише штовхачем проштовхувати продукти всередину приймача. Жодних зусиль докладати не потрібно. З клопоту — тільки миття деталей після завершення помелу.
Гідний список: Шнекова соковижималка: рейтинг 5 моделей, що заслуговують на овації
Ручна м’ясорубка розрахована лише на помел м’яса. У комплекті може бути кілька решіток, що дозволяють регулювати фракцію фаршу. У наборі до неї передбачено додаткову насадку для ковбасок.
Електром’ясорубки функціональніші. Крім насадки для приготування домашньої ковбаси, є різні терки, насадки для різання та шаткування. Деякі з них з соковижималкою. Для зручності, деякі виробники вбудовують у корпуси приладів відсік для зберігання насадок. Він компактний, але ергономічний.
Ручна за ціною близько ста доларів, електрична, з дешевих, у 4 рази дорожча. Чим оснащеніша модель, тим вища її вартість. Наприклад, за м’ясорубку Bosch MFW3X18W доведеться розщедритися в межах 8,5 тисяч гривень — ціна навесні 2024 року. Має потужність 2000 Вт. Здатна переробити 2,5 кг продукції за хвилину. Оснащена насадками для ковбасок, томатів та ягід. Є соковитискач для цитрусових і шнековий, а також терка-ломтерізка і тертка-шатківниця.
Читайте: Рейтинг мікрохвильових печей у 4 категоріях: 12 моделей, які гідні стояти на кухні
Серед переваг:
Серед недоліків:
На замітку: Що краще — кондиціонер або вентилятор: 11 факторів, що порівнюються
Плюси:
Недоліки:
У пошуках відповіді на питання, яка м’ясорубка краще — ручна чи електрична, висновки у таблиці:
Ручна м’ясорубка | Електром’ясорубка |
Якщо використання м’ясорубки планується рідко або для мінімальних обсягів м’яса | Необхідно обробити великі обсяги м’яса |
Немає доступу до електроенергії або необхідна портативність | Потрібна швидкість та ефективність |
Цінується простота та надійність без зайвих функцій | Потрібен універсальний кухонний інструмент для подрібнення, шаткування, приготування ковбас |
Хочеться мати повний контроль над процесом подрібнення, включаючи швидкість та консистенцію фаршу | У перевагах мінімізувати фізичні зусилля під час приготування їжі |
Якщо є можливість витратитись на функціональний і продуктивний прилад, варто звернути увагу на електром’ясорубку. Коли готувати багато не доводиться, можна обійтися механікою. При виборі варто вивчити можливості пристрою, оцінити функціонал, звернути увагу на фірму. Серед відомих виробників електричних м’ясорубок: Bosch, Moulinex, Gorenje. Популярні — Ardesto і Tefal.
Цікава стаття: Холодильник Bosch або Samsung — порівняння за 8 критеріями
Вам сподобалася стаття?
Топ - 10 новин
Останні новини
4 відмінності оригінального кабелю Lightning від підробки
Розповімо про перевірені методи визначення автентичності зарядних кабелів Apple. Дізнаєтеся про особливості та маркування оригінальних кабелів і багато іншого.
Який фотоапарат вибрати для відео: 3 популярні моделі
Вибір камери для фільмування відео зі своїми нюансами. Провідні виробники пропонують камери для цих цілей у різних цінових категоріях. Далі йтиметься про специфіку вибору та недорогі моделі.
ТОП фотоапаратів Nikon — 5 найкращих моделей
При виборі фотоапарата навіть професіонали часом сумніваються, що вже говорити про аматорів. Зорієнтуватися в асортименті фототехніки допоможе ТОП найкращих фотоапаратів Nikon.
Аерогриль або мікрохвильовка: що вибрати, виходячи з 4 порівнянь
Розглянемо і порівняємо їх з погляду чотирьох ключових критеріїв: універсальність використання, енергоефективність, якість приготування їжі та легкість догляду.
Що таке бездзеркальний фотоапарат — у чому різниця із дзеркальним за 4 критеріями
Тут все про особливості дзеркальних камер — про ресурси та можливості.
Що краще зволожувач або іонізатор повітря: порівняльний аналіз за 10 критеріями
Іонізатори очищають повітря внаслідок вивільнення негативно заряджених іонів. Зволожувачі мають на меті підтримку оптимального рівня вологості. Проведемо порівняння цих двох пристроїв, розглянувши їх принципи роботи, розмежувавши відмінності.
Яка м’ясорубка краще — ручна або електрична: порівняння за 4 критеріями
Ручні вихваляють за простоту і надійність, електричні — за швидкість. Однак не все так однозначно. Розглянемо основні аспекти кожного типу м'ясорубок.
ТОП 5 кормів холістик для собак: найкращі варіанти раціону для великих та дрібних порід
Перед вами найкращі продукти за складом з цієї категорії.
Яка пральна машина краще LG або Indesit: зіставлення за 6 характеристиками
Що краще і чим відрізняються — розглянемо в деталях.
М’ясорубка Moulinex або Bosch — порівняння за 6 критеріями
Якщо порівнювати ручну та електричну м'ясорубку, вибір на користь останньої очевидний. Набагато складніше визначитися з виробником кухонної техніки. Особливо якщо обидва бренди пропонують продукцію високої якості.
Немає коментарів