Зміст статті
Простота чи швидкість: м’ясорубка ручна чи електрична? — ось у чому питання! Розберемося, чим вони відрізняються та чим схожі.
Користуючись ручною м’ясорубкою, простіше контролювати консистенцію фаршу, хоча доводиться докладати зусиль, щоб перекрутити м’ясо. Іноді це досить довго. Іноді клопітно: якщо шматки жилаві, вони забивають вал, ножі та сітку.
В електром’ясорубки вал приводиться в дію внаслідок електродвигуна. У зв’язку з цим перекручування м’яса помітно прискорюється за мінімально докладених зусиль. Пластини з нержавіючої сталі витримують навантаження. Гострі ножі швидко подрібнюють величезні обсяги м’яса. Часто в комплекті до пристрою додаються різні насадки, які допомагають готувати різноманітні м’ясні та овочеві страви. У ручних моделях їх немає.
Ці лише візуальні відмінності. Ключові аспекти зовсім в іншому, тому є сенс зіставити девайси за низкою критеріїв.
Варто знати: Як вибрати чайник для плити: 7 важливих нюансів, які не можна не врахувати
За параметром визначають, скільки м’яса здатна перекрутити м’ясорубка за певний проміжок часу. У цьому плані механічний прилад менш продуктивний — не більше 20 кг/годину.
Щоб подрібнити більше м’яса, знадобиться електром’ясорубка. Що більша її потужність, то швидше вона справляється з роботою за певний проміжок часу.
Показники продуктивності електром’ясорубки:
Потужні м’ясорубки швидко перемелюють тверде та жилясте м’ясо, хрящі. На виході виходить гладкий та однорідний фарш.
Перш ніж зайнятися м’ясом, механічну м’ясорубку потрібно надійно зафіксувати на стільниці, щоб не крутилася. Потім прокручувати ручку та одночасно наповнювати горловину шматками. Іноді це важко. Навіть у тренованої людини рука втомлюється від постійного обертання ручки. Коли м’ясо жирне, його молоти ще складніше. Потрібно докладати більше зусиль.
Щодо електром’ясорубки, для роботи достатньо увімкнути прилад до електромережі та натиснути кнопку на корпусі. Залишається лише штовхачем проштовхувати продукти всередину приймача. Жодних зусиль докладати не потрібно. З клопоту — тільки миття деталей після завершення помелу.
Гідний список: Шнекова соковижималка: рейтинг 5 моделей, що заслуговують на овації
Ручна м’ясорубка розрахована лише на помел м’яса. У комплекті може бути кілька решіток, що дозволяють регулювати фракцію фаршу. У наборі до неї передбачено додаткову насадку для ковбасок.
Електром’ясорубки функціональніші. Крім насадки для приготування домашньої ковбаси, є різні терки, насадки для різання та шаткування. Деякі з них з соковижималкою. Для зручності, деякі виробники вбудовують у корпуси приладів відсік для зберігання насадок. Він компактний, але ергономічний.
Ручна за ціною близько ста доларів, електрична, з дешевих, у 4 рази дорожча. Чим оснащеніша модель, тим вища її вартість. Наприклад, за м’ясорубку Bosch MFW3X18W доведеться розщедритися в межах 8,5 тисяч гривень — ціна навесні 2024 року. Має потужність 2000 Вт. Здатна переробити 2,5 кг продукції за хвилину. Оснащена насадками для ковбасок, томатів та ягід. Є соковитискач для цитрусових і шнековий, а також терка-ломтерізка і тертка-шатківниця.
Читайте: Рейтинг мікрохвильових печей у 4 категоріях: 12 моделей, які гідні стояти на кухні
Серед переваг:
Серед недоліків:
На замітку: Що краще — кондиціонер або вентилятор: 11 факторів, що порівнюються
Плюси:
Недоліки:
У пошуках відповіді на питання, яка м’ясорубка краще — ручна чи електрична, висновки у таблиці:
Ручна м’ясорубка | Електром’ясорубка |
Якщо використання м’ясорубки планується рідко або для мінімальних обсягів м’яса | Необхідно обробити великі обсяги м’яса |
Немає доступу до електроенергії або необхідна портативність | Потрібна швидкість та ефективність |
Цінується простота та надійність без зайвих функцій | Потрібен універсальний кухонний інструмент для подрібнення, шаткування, приготування ковбас |
Хочеться мати повний контроль над процесом подрібнення, включаючи швидкість та консистенцію фаршу | У перевагах мінімізувати фізичні зусилля під час приготування їжі |
Якщо є можливість витратитись на функціональний і продуктивний прилад, варто звернути увагу на електром’ясорубку. Коли готувати багато не доводиться, можна обійтися механікою. При виборі варто вивчити можливості пристрою, оцінити функціонал, звернути увагу на фірму. Серед відомих виробників електричних м’ясорубок: Bosch, Moulinex, Gorenje. Популярні — Ardesto і Tefal.
Цікава стаття: Холодильник Bosch або Samsung — порівняння за 8 критеріями
Вам сподобалася стаття?
Топ - 10 новин
Останні новини
Активний відпочинок на свіжому повітрі — 14 ідей для натхнення
Кращі заняття, які зроблять день яскравішим і насиченішим.
Як прочистити крапельний полив — 5 простих кроків для безвідмовної роботи
Крапельний полив знову як новий, якщо усунути засмічення. Робимо це без зайвих витрат.
Як захистити себе й дитину від укусів комах — 6 рекомендацій для літа та відпочинку
Дзижчать — повз, кусають — не вас. Ці поради працюють без промаху.
Які шампури краще обрати новачку — 5 слушних підказок
Товсті чи плоскі, з ручкою чи без неї — від вибору залежить, підгорить м’ясо чи вийде соковитим. Розбираємось.
Газований напій у домашніх умовах, який усім до вподоби — 10 секретів
Холодний, шипучий, з яскравим смаком. Такий втамує спрагу після першого ковтка.
Огляд AirPods Max — 5 факторів за що платиш, а за що переплачуєш
У флагманських навушників потужний звук, комфортна посадка і фірмове шумозаглушення. У цьому огляді — що ховається за їхньою ціною.
Як вибрати сонцезахисні окуляри — 6 порад як знайти свої серед сотень моделей
Сотні моделей — один вдалий вибір, щоб окуляри стали знахідкою, а не розчаруванням.
Як перевірити Sony PlayStation 5 на справжність: проста інструкція, що складається з 5 блоків
Не попадіться на підробку! У цьому гіді — підказки, як розпізнати справжню «п'ятірку».
Як правильно зібрати пазл — 7 кроків до вражального результату
Гора деталей більше не лякає. Допоможемо перетворити хаос на цілісну картину без зайвих нервів.
Плюси та мінуси гранітної сковороди — 4 пояснення у відгуку без прикрас
Гранітна сковорода має надійний вигляд, але в неї є нюанси.
Немає коментарів